Герої Крут – для нащадків взірець





Впав на землю січневий
мороз, Срібним інеєм
вкрилися віти. Нас тут
триста у Крутах лягло. Всі
твої, Україно, ми діти
!


Добре кажуть «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього». І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно і котиться. Куди вітром приб'є - там і залишить своє насіння. Але ж людина не перекотиполе, і як сказав у своєму романі Павло Загребельний : «На порожньому місті роду не заснуєш». Саме тому ми повинні знати історію . А історія наша полита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами.

Тоді загинув цілий студентський курінь, триста юнаків- цвіт української молоді. Щоб розширити знання читачів про трагічні події січня 1918 року під Крутами, а також з метою виховання в учнів почуття патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу в КЗ «Публічній бібліотеці» проведено історичний літопис «Герої Крут – для нащадків взірець» з учнями 6-б класу (класний керівник Наталія Мороз).

Завідувач сектору з обслуговуванню дітей та юнацтва Юлія Киричок познайомила присутніх з найважливішими моментами тих подій: словами історичних документів, полум'яними рядками поетів, зворушливою музикою та відео- презентацією.
Хвилиною мовчання вшанували всі присутні пам'ять про героїв.
Дух самопожертви, героїзму й лицарства Героїв Крут живе й досі: живе у Небесній Сотні, живе в серцях захисників на Сході країни, житиме у майбутньому.
У бібліотеці діє виставка- реквієм «За мирний світ під Крутами стояла країна молода» , на якій представлено літературу про цей трагічний та героїчний етап нашої історії.
Крути, без сумніву, були , є і будуть завдяки героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії. Вони стали початком нової доби в історії України.
Не забуваймо про Крути, новий український дух. Герої не вмирають , вони залишають нам свою справу, свої ідеї.









Комментарии

Популярные сообщения