Урок математики в лісовій школі

 30 січня 2020 року Президет України підписав Указ № 31/2020 «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні»

Математика – одна з найдревніших наук. Історія математики має особливу привабливість. Задачі й теореми, доведені сотні і тисячі років тому, захоплюють своєю красою і витонченістю логічних міркувань.
У наш час математичне мислення знайшло застосування у різноманітних сферах людської діяльності – від медицини й IT до філології. Останнім часом запити суспільного виробництва стимулюють створення нових математичних теорій: теорії автоматів, теорії ігор, теорії оптимального управління і т.д. Математика є не тільки засобом розв’язання прикладних задач, універсальною мовою науки, але й елементом загальної культури. Тому математичну освіту слід розглядати як важливу складову в системі підготовки сучасного фахівця.
В нашій бібліотеці діє книжкова виставка «Урок математики в лісовій школі». На виставці представлені підручники по математиці для школярів та студентів, а також збірники цікавих математичних задач і головоломок.





Комментарии

Популярные сообщения