Хто живе в Мурляндії


 Всесвітній день котів традиційно відзначається в перший день весни – 1-го березня. Початок весни – особливий період для котів. Саме тому люди вшановують своїх улюбленців у перший день березня.

Які ж вони насправді, наші милі пухнастики? Приміром, чи знаєте ви, що кішка за своє життя може мати більше 100 кошенят, а вуса допомагають котам визначити, чи пролізуть вони в отвір? А чи відомо Вам, що давні єгиптяни голили брови, як ознаку трауру, коли втрачали улюблену кішку; що коти відчувають запахи в 14 разів сильніше, ніж люди, а малюнок поверхні носа котів унікальний, як і відбиток пальця людини?

Прийдіть до нас зі своєю малечею й оберіть разом книги про котиків. Серед них «День кота» Катерини Булах, в якій розповідається про пригоди двох дівчаток. Дві подруги, Настя й Кароліна, у перший день літніх канікул перетворюються на кішок і мандрують знайомими околицями, аж поки не настає вечір, і їм час знову ставати людьми. Але Кароліна зникає, і знайти її допоможуть лише нові знайомі – бо з людьми тепер не поговориш…

Тож вітаємо всіх котів та їх господарів зі святом і запрошуємо до бібліотеки обрати «котячу» книгу та довідатися більше про своїх улюблених Мурзиків та Барсиків! Вподобану літературу з книжкової виставки «Хто живе в Мурляндії» на певний термін можна взяти додому.



Комментарии

Популярные сообщения