Майстер дитячої прози

 23 листопада - 113 років від дня народження дитячого письменника Миколи Носова, автора книг "Пригоди Незнайка та його друзів", "Фантазери", "Мишкова каша", "Весела сімейка", "Живий капелюх" та багатьох інших. Його книги - веселі і розумні, виховали не одне покоління хлопчиків і дівчаток. Герої книг Носова - наївні й розсудливі, бешкетливі й допитливі непосиди, які часто потрапляють у незвичайні комічні ситуації.

Микола Носов зізнавався, що дитячим письменником став випадково. Все почалося з того, що він почав придумувати і розповідати веселі історії для свого сина, і далі зрозумів - це для нього краще заняття, яким він міг би займатися. Носов вважав, що до дітей треба ставитися з любов'ю, теплом і повагою. Це відчувається в кожній його розповіді й кожній повісті. Микола Носов володів "золотим ключиком" до дитячих сердець. Саме тому його книги стали популярними серед дітей-читачів.
Йде час, однак персонажі, вигадані Миколою Носовим, не старіють. За його творами знімали мультиплікаційні та художні фільми, а у наш час Незнайко навіть став героєм комп’ютерної гри.



Комментарии

Популярные сообщения